top of page

Лабораторни камини "ConLabCam"

Лабораторни химически камини за защита на лабораторната среда и оператора по време на общи химически приложения, а също и при почистване на предмети от плесени. Те активно защитават оператора от вдишване на токсични изпарения и прах. Чрез инсталиране на подходящ филтър, те могат да защититават и околната среда.

Вашата спецификация за предвидената употреба ще ни позволи да идентифицираме вида на лабораторната камина, от която се нуждаете.

Когато работите в лабораторията, е важно да разберете опасностите, свързани с всеки от химикалите, с които работите. 

 

Камините са специално проектирани шкафове, затворени от 3 страни, които са свързани с канални аспирации, отварящи се към атмосферата. Всички токсични и запалими вещества се обработват вътре в изпарителния шкаф, за да се намали рискът и излагането на потребителите, другите членове на лабораторията и заобикалящата общност. Типичната лабораторна камина има падащо стъклено крило отпред (4- та страна) за отваряне и затваряне.

Скоростта, с която въздухът се всмуква в камината, се нарича лицева скорост. Ако скоростта на движение е твърде ниска или твърде висока, тя става неефективна и може да доведе до изпускане на замърсители в атмосферата. Вентилаторът за изсмукване трябва да бъде разположен в края на комина, за да създаде отрицателно налягане в комина, да поддържа постоянен въздушен поток и да избегне изпускането на замърсен въздух обратно в стаята.

 

Има два вида лабораторни камини - канални "V" (нефилтрирани) и рециркулационни "F" (филтрирани). 

Лабораторни решения, ръководени от вас и създадени от експерти

LABCAM_2.jpg

Независимо от бюджета ви, решенията на "Conservation LabCam" с филтърни системи използват само най-новите технологии за филтриране на рециркулиращ въздух. Този тип лабораторни камини става все по-популярен избор поради своята екологична ефективност и мобилност, което означава, че можете дори да ги инсталирате в зони, които обикновено могат да бъдат труднодостъпни с канални системи.

CON LABCAM 1200.jpg

Предлагайки изключителни нива на задържане, това многофункционално и високопроизводително лабораторно оборудване е идеално за редица приложения. Проектирани с мисъл за потребителя, всички наши лабораторни камини са създадени да отговарят на стандартите за безопасност с набор от стандартни или индивидуални размери.

bottom of page