top of page

ГЕНЕРАТОР ЗА КОНТРОЛ НА ВЛАЖНОСТТА "PMCG"

Генератор за поддържане на постоянна относителна влажност в музейните витрини до 2 m³. Без поддръжка без резервоар за вода.

Гамата от активни микроклиматори PMCG е нов начин за поддържане на влажността в музейните шкафове постоянна. Функционалността на PMCG устройствата се основава на твърдотелна технология. Голямото предимство пред други устройства е, че блоковете PMCG могат да работят дълги години, без да е необходимо да пълните или изпразвате резервоар за вода. След инсталирането на уреда влажността в витрините ще се поддържа постоянна в продължение на години, без да се налага да контролирате количеството вода, да добавяте вода или да извършвате каквато и да е друга поддръжка. Стойностите на влажност от <20% до 65% RH могат да бъдат настроени при стайна температура от 0 ° C до 40 ° C.

Устройствата PMCG имат модулна структура: Основен модул (главен модул) може да бъде свързан към множество разширителни модули (подчинени модули), за да се постигне необходимата производителност за съответното приложение. Благодарение на този модулен дизайн, клиентът плаща само наистина необходимия капацитет. Устройствата са изключително безшумни (<19 dB), консумацията на енергия е изключително ниска и не се нуждаят от специална вентилация.

IMG_20190207_130246.jpg

Инсталация / Експлоатация

Устройството не изисква постоянно наблюдение. Устройството работи без течна вода, така че не трябва да се следи нивото на водата, както е при другите устройства.

Устройствата PMCG могат да бъдат поставени в непосредствена близост до витрината (например в основата на витрината). Инструментът е свързан с витрината чрез 2 маркуча с вътрешен диаметър 20 mm. Освен достатъчна вентилация на пространството, където се намират PMCG устройствата, не е необходимо да се обмислят допълнителни специални характеристики. Захранването е мрежов ток 240 V / 50 Hz.

Устройствата са идеално свързани в изправено положение. В това положение може да се приеме, че животът на устройството е повече от 10 години. Възможна е и хоризонтална инсталация, но съкращава живота.

Какво включва оборудването

 • Главно устройство PMCG

 • Сензор за влажност с кабел (1,8 м) и телефонен щепсел 3,5 мм

 • Захранващ кабел (1,8 м) със стандартен компютърен 3-пинов щепсел и заземен европейски щепсел. Предлагат се и други щепсели без допълнително заплащане - моля, уведомете ни от какво имате нужда.

 • Силиконов въздушен маркуч 2,5 m

 • Адаптер за маркуч с уплътнение

 • CD с ръководство за потребителя и SD карта

Гаранция

Четиригодишна гаранция чрез замяна. Гаранцията е неограничена през първата година. През следващите три години клиентът ще бъде таксуван за транспорт и разходи за доставка за ремонт и подмяна. Гаранцията на сензора за влажност е една година. Препоръчваме да извършите проверка или подмяна на сензора след 2 години. Всички претенции за гаранция ще бъдат анулирани, ако устройството е било отворено или изложено на големи количества вода.

showcases3.jpg
pmcg
pt_sensor_1.jpg
pmcg_rueckseite_3.jpg
pmcg_abmessungen.jpg

Три различни модела за избор

 • DD - подходящ само за изсушаване. DD модулите са идеалното решение за много сух витринен климат (напр. 17% rh) и ако влажността на околния въздух винаги е по-висока от желаната влажност в витрината.

 • HH - само за овлажняване. Устройствата HH са подходящи за приложения, при които желаната влажност на витрината винаги е по-висока от тази на околния въздух.

 • DH - подходящ за изсушаване и овлажняване. DH устройствата могат да се използват за всички приложения. Този модел винаги използва само една от двете мембрани. Следователно той има само половината от ефективността на горните модели.

IMG_20190207_130223.jpg

Максимални размери на витрини на отделните модели (данни на производителя)

Модел: DD 

 • Обем на витрината (целева стойност <25% rh) - 1.25 m³

 • Обем на витрината (целева стойност> 25% rh) - 2.25 m³

 

Модел: HH

 • Обем на витрината (целева стойност <25% rh) - 1.25 m³

 • Обем на витрината (целева стойност> 25% rh) - 2.25 m³

 

Модел: DH

 • Обем на витрината (целева стойност <25% rh) - 1.0 m³

 • Обем на витрината (целева стойност> 25% rh) - 2.75 m³

 

Всички данни се основават на предположението за добре оборудвана витрина със скорост на обмен на въздух 0,1 на ден. Когато използвате подчинени модули, трябва да се внимава те да имат същия режим като главния модул (DD, HH или DH). Въпреки това, различни варианти на изпълнение могат да се използват заедно. Данните по-горе са само ориентировъчни. Моля, свържете се с нас, преди да изберете един от моделите.

vitrina-klimatizada
bottom of page