top of page

КЛИМАТИЗИРАНИ МУЗЕЙНИ ВИТРИНИ

vitrina-klimatizada

Решения за контрол на влажността в музейни витрини

Един от най-важните фактори за запазването на колекциите е стабилността на околната среда, която изисква стриктен контрол на температурата и влажността.

Ние предлагаме богат избор от архивни и музейни витрини с контрол на влажността, които отговарят на най-високите стандарти за съхранение и опазване на ценни колекции в сферата на културното наследство, като непрекъснато разработваме нови продукти.

Системи за контрол на влажността

Касетите за контрол на влажността от Prosorb представляват лесен начин за поддържане на стабилно относително ниво на влажност във витрини и шкафове.

Доставяни като цялостно устройство, Prosorb касетите не изискват допълнителни контейнери или тави. Предварително напълнени с мъниста Prosorb, касетите са конструирани от здрав полипропиленов калъф с панопропусклив нетъкан полиестер.

Зависими от желаната влажност (относителна влажност)'%', ние имаме касети, предварително подготвени, за да задоволим идеалното ниво за музейни витрини, обикновено в диапазона от 40% до 60%. Затворените мъниста Prosorb ще абсорбират и десорбират водната пара, според случая, за да стабилизират влажността.

Както при всеки друг контрол на влажността, важно е да наблюдавате околната среда с помощта на хигрометър, тъй като може да се наложи възстановяване след продължителен период.

kaseta-absorber
showcases14.jpg
showcases2.jpg
showcases5.jpg
IMG_20190207_130223.jpg
pmcg
treated and protected

Гамата от активни микроклиматори PMCG е нов начин за поддържане на влажността в музейните витрини постоянна. Функционалността на PMCG устройствата се основава на твърдотелна технология.

Голямото предимство пред други устройства е, че блоковете PMCG могат да работят дълги години, без да е необходимо да пълните или изпразвате резервоар за вода. След инсталирането на уреда влажността във витрините ще се поддържа постоянна в продължение на години, без да се налага да контролирате количеството вода, да добавяте вода или да извършвате каквато и да е друга поддръжка.​

Стойностите на влажност от <20% до 65% RH могат да бъдат настроени при стайна температура от 0°C до 40°C.

Устройствата PMCG имат модулна структура: Основен модул (главен модул) може да бъде свързан към множество разширителни модули (подчинени модули), за да се постигне необходимата производителност за съответното приложение. Благодарение на този модулен дизайн, клиентът плаща само наистина необходимия капацитет. Устройствата са изключително безшумни (<19 dB), консумацията на енергия е изключително ниска и не се нуждаят от специална вентилация.

bottom of page