top of page

Оборудване "Консервейшън Лаб Интернешънъл"

"Консервейшън Лаб Интернешънъл" ЕООД предлага професионално оборудване в областа на опазване и съхраняване на колекциите на архиви, библиотеки и музеи, както и насърчаване използването на тези средства, които правят процеса по-ефективен и превантивен в опазване на културното наследство. Осигуряваме подкрепа на консерваторите и отговаряме на специфичните нужди на всяка институция с оборудване, инструменти и консумативи. Залага на непрекъснато развиваща се специализация и интернационализация, като се опитваме да бъдем за пример в областта на културното наследство.

hk 6 anoxia_conlab

Автоматични системи Anoxia  за лечение и превенция с цел продължително и системно третиране на документи и архивни материали, както и на други обекти от културното наследство. Тази система позволява да се определят условията на работа и да се контролират параметрите на средата в камерата, предизвиквайки адекватна среда, с ниско кислородно ниво. 

Book-Sterilizer_1

Перфектна за използване в публични и университетски библиотеки, училища, детски центрове и много други. Стерилизирайте до 6 книги наведнъж за 30 секунди. 99,9% ефективна срещу патогенни бактерии, ще предотврати грип от нов тип A (H1N1), вирус, зародиши, дизентерийна бацила, прах, бацил на дебелото черво, плесен, опортюнистичен вирус на инфекция и други.

LABCAM_2.jpg

Лабораторни камини се използват за защита на лабораторната среда и оператора по време на общи химически приложения и почистване на ценни колекции от плесени. Те активно защитават оператора от вдишване на токсични изпарения и прах. Чрез инсталиране на подходящ филтър, те могат да защититават и околната среда.

лабораторен аспиратор.jpg

Екстрактора, може да се свърже към единични или множество стави според действителните условия. 
Приложения: електронна промишленост, запояване, лаборатории, салон за красота, цех за обработка на метали, цехове за обработка на бижута, училища, фабрики, химически лаборатории, цех за механична обработка. Разнообразие на монтаж: вертикален, висящ, фиксиран на стена или таван.

humidifier Professional_P600_5_e

Овлажнителите за помещения се използват в архивни хранилища, музеи, индустрия, арт депа и офиси. Особено през зимните месеци трябва да се противодейства на сухия климат в помещенията. През лятото уредите се използват и като въздухопречистватели с филтри с активен въглен.

vitrina-klimatizirana

Един от най-важните фактори за запазването на колекциите е стабилността на околната среда, която изисква стриктен контрол на температурата и влажността.

Ние предлагаме богат избор от архивни и музейни витрини с контрол на влажността, които отговарят на най-високите стандарти за съхранение и опазване на ценни колекции в сферата на културното наследство, като непрекъснато разработваме нови продукти.

pmcg

Генератор за поддържане на постоянна относителна влажност в музейните витрини до 2 m³. Без поддръжка без резервоар за вода.

Гамата от активни микроклиматори PMCG е нов начин за поддържане на влажността в музейните витрини постоянна.

Голямото предимство пред други устройства е, че блоковете PMCG могат да работят дълги години, без да е необходимо да пълните или изпразвате резервоар за вода.

bottom of page